Historie Zuidema Groep

Zuidema Groep is sinds 1963 een begrip als het gaat om werkzaamheden in het grondverzet, weg- en waterbouw. Het familiebedrijf is met Hoogeveen gegroeid.

In de 50’er, 60’er en 70’er jaren werden de hoofdkanalen gedempt en kwam Hoogeveen aan twee grote doorgaande wegen te liggen. Hoogeveen was over land aangesloten op het Europese wegennet. Onder andere Philips, Fokker en Standard Electric vestigden zich in de plaats en eveneens tal van transportbedrijven.

Nieuwbouwprojecten zorgen voor werk

Door deze toenemende industrialisatie kreeg Hoogeveen te maken met een toeloop van nieuwe inwoners. En mede door het verouderde woningbestand kwamen er grote nieuwbouwprojecten tot stand.

De woonwijken Hoogeveen-Zuid, Krakeel en later De Weide waren voor Zuidema Groep de eerste stappen als ondernemer in de grond-, weg- en waterbouw. In die dagen was Zuidema Groep er al voor de klant en werden opdrachtgevers geheel ontzorgd.

Uitbreiding van dienstverlening

In 1963 werkte de eerste generatie Zuidema met het grondwerkbedrijf vanuit het huidige centrum van Hoogeveen. Later werden naast het grondwerk, ook zandwinning en afvalinzameling belangrijke pijlers.

In 1984 is de locatie aan de Fokkerstraat, op het industrieterrein De Wieken in Hoogeveen, in gebruik genomen. Met de jaren groeide Zuidema Groep tot een volwaardige regionale speler.

Een rol die we vandaag de dag nog steeds spelen. Zuidema Groep werkt in dienst van én voor de klant aan het leveren van pasklare oplossingen volgens een vooraf overeengekomen en bovenal goed uitgestippelde route. Een inventieve en betrouwbare onderneming, dat zijn we en dat willen we graag blijven.

historie

historie