Vacatures
Donderdag 2 Mei 2019
Beide voeten stevig in de grond? Dan zijn wij op zoek naar jou.
 
Alle nieuwsberichten »

Zaterdag 19 maart: gratis compost als beloning voor scheiden gft

17 maart 2016 Zaterdag 19 maart: gratis compost als beloning voor scheiden gft

Aanstaand zaterdag 19 maart kunnen inwoners van de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen vanaf diverse locaties gratis compost ophalen. Met deze actie bedanken de gemeenten, Attero, Zuidema Groep en Area Reiniging de inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (gft) te scheiden. In Hoogeveen is het compost af te halen bij Zuidema aan de Smirnoffstraat.

compost halen

compost halen

  • compost scheppen met de hele familie
  • compost laden met een minikraan
  • compost
  • gratis compost halen

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten.

Composteren beter voor het milieu
Naast compost is er tegenwoordig een aanvullende toepassing van gft-afval. Afvalverwerker Attero haalt namelijk ook duurzame energie uit gft- en groenafval: bijvoorbeeld door vergisting biogas en van grove houtdelen biobrandstof die in energiecentrales gebruikt wordt om groene stroom van te maken. Bovendien is het verwerken van groen afval veel goedkoper dan het verwerken van ongescheiden restafval. Kortom: reden genoeg om gft- en groenafval goed gescheiden te houden!

Ophalen van compost
19 maart wordt gratis compost uitgedeeld op verschillende locaties:

  • Bij Zuidema Groep aan de Smirnoffstraat 14 in Hoogeveen van 09.00-13.00 uur. In verband met de te verwachten drukte wordt er vanaf de Europaweg een verplichte aanrijroute ingesteld. Deze route wordt d.m.v. borden aangegeven.
  • Op de Milieustraat Coevorden, Morseweg 2 in Coevorden van 09.00-12.00 uur.
  • Op de Milieustraat Zweeloo, Kieveen 4 in Zweeloo van 09.00-12.00 uur.
  • Op het voormalig gemeentelijk composteerterrein aan de Bartholomeus Diasstraat in Emmen van 08.00-13.30 uur. Dit terrein ligt naast de milieustraat aan de Columbusstraat 25.

De compost wordt op de bovengenoemde locaties met een kraan op uw afgedekte aanhangwagen geladen. Tractoren en kiepwagens zijn niet toegestaan. Indien u niet beschikt over een aanhangwagen, maar toch gebruik wilt maken van de actie is het mogelijk compost in plastic zakken of emmers te spitten. U dient dan wel zelf te zorgen voor lege zakken of emmers en een schep.


« Terug naar het nieuwsoverzicht