Grondverwerking / inname grond

Op onze vergunning houdende locatie aan de Smirnoffstraat- en Fokkerstraat is ook onze grondbank gesitueerd. Wij kunnen hier allerlei soorten grond ontvangen, van ongekeurde grond tot sterk verontreinigde grond. De partijen grond worden verwerkt conform geldende wet- en regelgeving, normen en beoordelingsrichtlijnen.

Ongekeurde grond wordt door ons opgebulkt tot deelpartijen van maximaal 100 ton. Deze worden indicatief gekeurd, waarna de partijen verder bewerkt worden. Zuidema biedt hiermee een legale oplossing voor het verwerken van kleine partijen overtollige grond, met als voordeel dat bespaard kan worden op relatief dure analyses. Deze hoeven namelijk niet te worden aangeleverd.

Grondbank

Op onze grondbank kunnen wij allerlei soorten grond ontvangen

  • zeven AW grond
  • zeven AW grond
  • zeven AW grond
  • uitgezeefde AW grond
  • residu uit AW grond

Zuidema biedt verder de mogelijkheid om (sterk) verontreinigde grond, vrijkomend bij bodemsaneringen of calamiteiten op te slaan en te bewerken. De bewerking/reiniging kan in eigen beheer plaatsvinden of partijen worden doorgezet naar andere erkende verwerkers. Calamiteitengrond kan ongekeurd afgevoerd worden naar onze grondbank, alwaar het materiaal in depot gekeurd kan worden en de eindbestemming bepaald kan worden.

Naast deze grondstromen verwerken wij uiteraard ook grond met kwaliteitsklassen AW (=schoon), Wonen en Industrie. Acceptatie hiervan vindt plaats op basis van zowel verkennende onderzoeken als partijkeuringen (AP04). Vanzelfsprekend kunnen wij ook het gehele proces inclusief het ontgraven, laden en transporteren van de (verontreinigde) grond voor u verzorgen.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over het aanleveren van grond ter verwerking? Vul dan ons contactformulier in of bel met Zuidema Groep 0528 - 280080.

*Verplicht